FIKA!!

dem som känner mig vet att jag är en fikamänniska, speciellt saker av choklad ligger mig extra nära hjärtat. Det senaste året har jag dessutom sett många olika matprogram på TV:n. Där har jag sett dem göra chokladfondant, jag har inte gjort en egen än men det kommer. Så jag tänkte dela med mig av detta recept, så kan vi ju göra den nån gång.

Varm chokladfondant med ingefärsglass

Den här varma chokladfondanten serveras med en fuskig ingefärsglass. Fondanten ska vara lös och rinnig i mitten.


Antal portioner: 4



Ingredienser

Fondant

120 g choklad, mörk 70%

120 g smör

1.5 dl ljust muscovadosocker

4 st ägg

1 msk kakao

Smör till formarna

 

 

Glass

1 l mjuk vaniljglass

2-3 st knölar syltad ingefära

 

Gör så här

1. Glass

Börja med att förbereda glassen. Finhacka ingefära och blanda samman den med mjuk vaniljglass.

2. Ställ tillbaka den i frysen medan du gör chokladfondanten.

3. Fondant

Sätt ugnen på 200 grader.

4. Smält chokladen i ett vattenbad och smält smöret i en kastrull.

5. Blanda samman smör och choklad.

6. Vispa hela ägg med muscovadosocker fluffigt och rör ner kakaon.

7. Vänd ihop äggsmeten med chokladen.

8. Smörj 4 ugnsfasta formar noggrant.

9. Fyll dem med smet och stoppa in dem DIREKT i ugnen! Grädda fondanten i mitten av ugnen i 7–8 minuter. De ska vara lösa och rinniga i mitten.

 



Kommentarer
Postat av: Geiradele

Your site and you will reach the big successes, thank, it was interesting.

2011-11-16 @ 15:29:04
URL: http://geiradele.bloghandler.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0